Zuid-Tirol, ideaal voor een actieve vakantie
Foto: Zuid-Tirol
Heb je zin om veel te bewegen tijdens je vakantie? Geen probleem, in Zuid-Tirol valt deze zomer weer heel wat te beleven. Enkele tips.
Dossier aangeboden door Zuid-Tirol.

Met zijn bijzondere landschap, acht natuurreservaten, nationaal park en circa 13.000 km bewandelbare paden is Zuid-Tirol een paradijs voor liefhebbers van wandelingen en nordic walking. Ofwel trek je er alleen op uit ofwel met een plaatselijke gids die een brede waaier aan activiteiten kan organiseren. Een aanrader is het bergwandelpad van de berghut Zsigmondyhütte naar de Drei-Zinnen-Hütte. De drie grote rotstorens Tre Cime di Lavaredo/Drei Zinnen zijn het symbool van de Dolomieten en midden door dit landschap loopt het bergwandelpad.

Beleef de Giro

Zuid-Tirol is ook zeer geschikt om tijdens de zomer te fietsen. Via de goed onderhouden fietsroutes doorkruis je Zuid-Tirol van oost naar west en van zuid naar noord. Een mooi voorbeeld is de Etschtalradweg, een 300 km lange en relatief vlakke route over de oude Romeinse weg Via Claudia Augusta.

Eerder fan van mountainbiken? Je vindt zo’n 4.600 km mountainbiketrails in Zuid-Tirol. De mountainbikescholen bieden cursussen en tochten aan voor zowel beginnende als ervaren sportievelingen. Nog een tip voor wielerliefhebbers: de Ronde van Italië passeert ook dit jaar in Zuid-Tirol. Eén van de meest uitdagende etappes is de veertiende rit (Alpago - Corvara) op 21 mei 2016.

Meer avontuur

Mag het voor jou allemaal nog wat avontuurlijker? In San Vigilio vind je de steilste zipline van de wereld. Ook voor bergbeklimmers zijn er heel wat mogelijkheden (zoals de klimroute Via Ferrata Hoachwool in Naturno/Naturns). Canyoning en river walking kunnen uiteraard ook. Heb je zin in waterpret voor het hele gezin? Ga zwemmen in het propere water van het Lago di Monticolo/Montigglersee, een combinatie van een klein en een groot meer ten zuiden van Bolzano/Bozen. Aan het grootste van de twee meren is er onder meer een strand, een zwembad en een reeks glijbanen, zeker ook leuk voor de kinderen.

Ontdek het perfecte recept voor jouw vakantie op 300daysofsunshine.be