Anthony Kumpen finisht als vierde in tweede rit Nascar Whelen Euro Series Valencia

Anthony Kumpen, zaterdag zegezeker in rit één, is zondag in het Spaanse Valencia op de vierde plaats geëindigd in de tweede rit van de openingsmanche van de Nascar Whelen Euro Series. Na zestien rondes op het Circuit Ricardo Tormo reed de Israëlier Alon Day (Chevrolet SS) in 39:09.814 naar de overwinning.

Day hield de Fransman Frederic Gabillon (Ford Mustang) en de Spanjaard Borja Garcia (Ford Mustang) af. Ook zaterdag moest het duo tevreden nemen met de dichtste ereplaatsen achter Kumpen, die zondag in zijn Chevrolet SS net naast het podium viel op iets meer dan twee seconden van Day. Bert Longin (Chevrolet SS) kwam als negende over de streep. Eric De Doncker (Ford Mustang) legde beslag op de elfde stek, Jerry De Weerdt (Ford Mustang) werd vijftiende. Marc Goossens (Ford Mustang) moest vrede nemen met de twintigste plaats.

Bij de Elite 2 stuurde Stienes Longin (PK Carsport) zowel zaterdag als zondag zijn Chevrolet SS naar de overwinning. Guillaume Deflandre (Chevrolet SS) werd telkens derde.

De volgende manche wordt op 15 en 16 mei afgewerkt op de Raceway Venray in Nederland.