Boliviaanse president moet vaderschapstest ondergaan
Foto: EPA

De Boliviaanse president Eva Morales moet maandag een DNA-staal laten afnemen om vast te stellen of hij al dan niet de vader is van het zoontje van zijn ex-vriendin. Dat heeft een rechter beslist.

De DNA-test wordt afgenomen op vraag van de advocaten van Morales, die het vaderschap betwist. Ook Gabriela Zapata, die in voorhechtenis zit op verdenking van onrechtmatige verrijking, en het kind zullen maandag voor de rechtbank verschijnen.

De nu 56-jarige Morales en de 28-jarige Zapata hadden tien jaar geleden een relatie. Morales erkende eerst dat hij met haar een kind had, zoals de pers schreef, maar legde uit dat hij te horen had gekregen dat het kind kort na de geboorte was gestorven. Naderhand klonk het dat het kind nooit heeft bestaan.

De president is vrijgezel. Hij heeft een zoon en een dochter uit vorige relaties. Hij zegt altijd dat hij “getrouwd is met Bolivia”.

Zapata zou vanaf 2013 als manager van een Boliviaans filiaal van het Chinese concern CAMC staatsopdrachten zonder openbare aanbestedingen voor een totaalbedrag van 566 miljoen dollar hebben ontvangen. Morales ontkent dat hij hiervan op de hoogte was.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig