Fanny Lecluyse wil drie finales zwemmen op EK in Londen
Foto: Photo News

Fanny Lecluyse kende zondag op de Ethias Swimming Trophy in Charleroi een goede generale repetitie voor het Europees kampioenschap zwemmen in groot bad in Londen (16-22 mei). “Ik ben heel tevreden over mijn chrono op de 100m schoolslag (1:09.18), maar mijn tijd op de 50m (32.79) kan beter”, liet de zwemster van DM zondag optekenen.

“Ik dacht dat ik minder goed was op de 200m (2:28.89), maar mijn coach vond mijn einde zeer sterk”, zei Lecluyse. “Door de zware voorbereiding van de afgelopen weken stond ik erg vermoeid op de startblokken. Maar het is belangrijk om voor het EK nog wedstrijden te zwemmen, dus ik ben tevreden. Ik ga nog anderhalve week intensief trainen om daarna één of twee weken rustiger aan te doen.”

Lecluyse, de Europese kampioene op de 200m schoolslag in klein bad, heeft vertrouwen op een goede afloop voor het EK in Londen. “Ik weet dat ik hard gewerkt heb. Mijn tijden zijn goed. Uiteraard zou ik graag een medaille veroveren, maar de concurrentie is sterk. Ik hoop de finales op de 50m, 100m en 200m schoolslag te zwemmen. Als ik eentje niet haal, zal ik teleurgesteld zijn.”

De 24-jarige West-Vlaamse heeft de drie Belgische toptijden op de drie afstanden in het schoolslag achter haar naam staan, maar ziet zichzelf die records niet verbeteren in Londen. “Dat zal voor op de Olympische Spelen zijn. Ik ben op de goede weg”, besluit Lecluyse.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig