Titelverdediger Castors Braine en Namen spelen finale play-offs vrouwenbasket
Trahan Davis Foto: Photonews

Namen heeft zich zondag verzekerd van een ticket voor de finale van de play-offs in de Belgische basketbalcompetitie voor vrouwenteams. De winnaar van de Beker van België versloeg Waregem in het derde en beslissende duel in de halve finales (best-of-three). In Waregem werd het 82-86 (rust 41-42). De finale tussen Braine en Namen is een heruitgave van die van de afgelopen twee jaar.

De Naamse basketbalspeelster moesten in de eerste confrontatie nochtans hun meerdere erkennen op het parket van Waregem (87-79). Namen trok de scheve situatie in eigen huis recht (84-68) en plaatste zich in Waregem voor het derde jaar op rij voor de finale van de play-offs.

Castors Braine had zich afgelopen dinsdag al voor de vierde opeenvolgende keer geplaatst voor die finale. Na de duidelijke 87-30 zege van Castors in duel één was de tweevoudige titelverdediger ook in de tweede wedstrijd een maatje te groot voor Sint-Katelijne-Waver (54-93). Castors Braine is in competitieverband al sinds 17 november 2013 ongeslagen.

Namen staat voor de vierde keer in de finale sinds de fusie van de Naamse clubs in 2012. De laatste titel dateert van 2013. Eind maart klopte Namen Braine nog in de finale van de Beker van België (80-79).

De eerste wedstrijd van de finale, die eveneens volgens een best-of-three wordt gespeeld, is voorzien op 1 mei om 20u00 op het parket van Braine. De tweede match wordt afgewerkt in Namen en een eventuele belle opnieuw in Braine. Die data moeten nog vastgelegd worden.

Halve finales play-offs (best-of-3): Waregem - Namen 82-86 (Duel 1: Waregem - Namen 87-79, duel 2: Namen - Waregem 84-68) Namen wint de reeks met 2-1