Samuel Dumoulin snoept Olivier Pardini de zege af in La Roue Tourangelle
Foto: Twitter

Samuel Dumoulin (AG2R) heeft zondag La Roue Tourangelle (cat. 1.1.) op zijn palmares gebracht. De 35-jarige Fransman haalde het na 192 kilometer van Beaumont en Veron naar Tours in een sprint met drie voor onze landgenoot Olivier Pardini en de Fransman Julien Duval. Baptiste Planckaert werd vijfde en blijft aan de leiding in de Coup de France.

Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag: Thibault Ferasse, Quentin Jauregui, Clément Koretzky en Hugh Carthy. Op 30 kilometer van het eind sloten ook nog Antonio Molina en onze landgenoten Ludwig De Winter en Timothy Stevens aan. De zeven leiders zouden het evenwel niet uitzingen tot het eind. Op 15 kilometer van de finish volgde de hergroepering. Het sein voor Julien Duval, Samuel Dumoulin en Olivier Pardini om in de aanval te gaan. Ze bleven nipt voorop en zouden sprinten om de zege. Daarin toonde Dumoulin zich de snelste, goed voor zijn eerst zege van het seizoen. Zijn vorige overwinning dateert van La Drome Classic (1.1.) in maart 2015.

Baptiste Planckaert blijft stevig aan de leiding na negen wedstrijden in de Coup de France. Hij telt 194 punten. Dumoulin is tweede met 133 punten, Venturini derde met 67 punten.