Leicester blijft ook zonder Vardy op titelkoers
Foto: AFP

Ja, Leicester kan het ook zonder de geschorste topschutter Jamie Vardy. In het eigen King Power Stadium bleek Swansea een maatje te klein, het werd er 4-0. Twee keer Ulloa een keertje Mahrez en een maal Albrighton zorgden er zo voor dat Leicester weer acht punten voorsprong heeft op Tottenham, dat maandag nog West Bromwich ontvangt.

22 goals in 34 wedstrijden: Jamie Vardy is een van de grootste revelaties in de Premier League dit seizoen. Doodzonde voor verrassende leider Leicester dus dat het in het heetst van de titelstrijd de sterkhouder twee duels moet missen door schorsing. No Vardy, no party? De schrik bij de thuisaanhang zat er goed in.

Maar Leicester is al lang meer dan Jamie Vardy alleen. Met onder andere Riyad Mahrez en Ngolo Kante beschikken The Foxes over voldoende kwaliteit om de vijfpuntenkloof met dichtste achtervolger Tottenham te rechtvaardigen. En dat een invaller die eindelijk eens zijn kans krijgt mee het verschil maakt, is uiteraard mooi meegenomen voor coach Claudio Ranieri. Leonardo Ulloa is de naam, twee doelpunten zijn aandeel in de 4-0-zege van vandaag. Al na tien minuten had Mahrez het thuispubliek een eerste keer knettergek gekregen door een defensieve blunder van Williams af te straffen. Leicester controleerde soeverein en Jamie Vardy werd even helemaal vergeten toen Ulloa twintig minuten later de 2-0 lekker binnenkopte.

Leicester blijft ook zonder Vardy op titelkoers
Jamie Vardy zag van in de loges dat het goed was Foto: Photo News

In de tweede helft probeerde Swansea de bakens wat te verzetten, maar loepzuivere kansen kon het niet creëren. Toen Ulloa op het uur zijn tweede van de avond binnen gleed, waren de drie punten een feit voor The Foxes. In het slot zette Marc Albrighton nog de kers op de taart.

Zo zet Leicester eerste achtervolger Tottenham weer op acht punten, al ontvangen The Spurs maandagavond nog West Bromwich. Maar ook Jan Vertonghen onthouden maar beter de Leicester-les van zondag: No Vardy? No problem!