Jean-Benoit Valschaerts en Eveline Peleman zijn de nationale skiffkampioenen
Foto: BELGA

Tijdens de tweede wedstrijddag van het BK korte boten, dat in het BLOSO centrum Hazewinkel werd geroeid, vielen er geen echte verrassingen te noteren. Jean-Benoit Valschaerts en Eveline Peleman vertolkten perfect hun favorietenrol in de skiffraces, KR Sport Gent zette met zes titels nog maar eens zijn suprematie dik in de verf.

Jean-Benoit Valschaerts (RSN Brussel) mocht drie jaar na zijn eerste titel in de skiff seniores mannen opnieuw de hoogste trap van het erepodium op. Net als in 2013 was Hannes Obreno de grote afwezige want de Bruggeling wil zijn krachten sparen voor de meimaand, waarin hij de olympische selectie wil afdwingen. Valschaerts greep zijn kans met beide handen. Hij liet niet alleen geen schijn van kans aan zijn dichtste tegenstander, de Luikenaar Gilles Poysat (RCAE Liège) die op tien seconden finishte, de kersverse skiffkampioen dook ook onder de zeven minutengrens en klokte met 6:55 zelfs een chrono van internationale allure. Het brons ging naar eerstejaarsenior Tom De Borger (TRT Hazewinkel), vorig jaar nog skiffkampioen bij de juniores.

Eveline Peleman (KR Sport Gent) won zoals verwacht het duel tegen haar achttien jaar oudere tegenstander Annick De Decker (Gentse RS), veelvuldige nationale skiffkampioene en in 2008 vice-Europese kampioene. Peleman, wereldkampioene 2014 in de lichte skiff, won met een voorsprong van veertien seconden en mag met haar 7:49 de komende internationale opdrachten vertrouwensvol tegemoet zien.

Tim Brys (KR Club Gent), vorig weekend nog knap brons op de World Cup in de lichte dubbeltwee, verlengde moeiteloos zijn titel in de skiff mannen lichtgewicht.

Bij de juniores ontpopte Rachel Willaumez zich tot de grootste slokop. Het Brusselse talentvolle meisje, dat vorig seizoen vijfde finishte op het juniores EK, won vlot de skiffrace voor de meisjes 18. Willaumez vormde ook een duo met Caitlin Govaert en tegen dit tweetal van UN Brussel hadden de tegenstanders uit Oostende en Gent zowel in dubbeltwee als in twee zonder stuurvrouw geen verhaal.

De Koninklijke Roeivereniging Sport Gent legde beslag op zes van de tweeëntwintig titels, KRSN Oostende boekte er vier en UN Brussel was met drie nationale schildjes de derde sterkste club op dit NK roeien in korte boten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig