Brusselse metro gaat maandag volledig open
Foto: BELGA

Alle 69 Brusselse metrostations worden vanaf maandag opnieuw bediend volgens de klassieke dienstregeling die van kracht was voor de aanslagen. Dat heeft de Brusselse regering zondag beslist na afloop van besprekingen met openbaarvervoermaatschappij MIVB en de verschillende veiligheidsdiensten, zo meldt de woordvoerder van.

De Brusselse regering zette zondag het licht op groen om het metronet in de hoofdstad, dat op 22 maart het doelwit was van een aanslag, opnieuw volledig te openen en uit te baten. Vanaf maandag 25 april worden alle 69 Brusselse metrostations opnieuw bediend volgens de klassieke dienstregeling die van kracht was voor de aanslagen.

"Er zijn aangepaste maatregelen getroffen om over het hele net een geschikt veiligheidsniveau te waarborgen", zegt Vervoort. "De veiligheid van de burgers blijft de eerste bekommernis van deze regering. Dankzij de getroffen maatregelen kan het metronet terug volledig opengesteld worden voor de reizigers. Alles wordt in het werk gesteld om terug te keren naar een normale toestand."

Alle metrostations zijn vanaf maandag 25 april opnieuw toegankelijk voor de reizigers, van het begin tot het einde van de dienst, bevestigt ook de MIVB. "Leger en politie staan in voor de beveiliging van het volledige net", benadrukt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij.

De MIVB kreeg zondag de toelating van de autoriteiten om de exploitatie-uren van haar metronet vanaf maandag uit te breiden. Dat betekent dat de metrostations vanaf maandag allemaal toegankelijk zijn voor de reizigers van het begin tot het einde van de dienst. Ter herinnering: de premetro reed al van het begin tot het einde van de dienst. Het aantal toegangen tot de stations blijft momenteel beperkt tot twee in- en uitgangen per (pre)metrostation.

Het bovengrondse net - bus en tram - rijdt normaal sinds 23 maart en de buslijnen 12 en 21 bedienen de luchthaven opnieuw sinds 7 april.