Sondre Holst Enger (IAM Cycling) heeft de slotetappe in de Ronde van Kroatië (2.1) op zijn palmares gebracht. De 22-jarige was na 158,8 kilometer in Zagreb de snelste in een massasprint en haalde het voor onze landgenoten Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Timothy Dupont (Verandas Willems). Thuisrijder Matija Kvasina pakt de eindwinst.

In de slotetappe kregen de renners een korte, maar lastige rit voorgeschoteld door de felle wind. Het duurde lang vooraleer de vroege vlucht vorm kreeg, pas na zo’n 60 km. Adam Stachowiak, Daniel Schorn, Robbert de Greef en onze landgenoten Sander Cordeel en Stef Van Zummeren vielen aan. Het peloton, dat uit was op een massasprint, gunde hen weinig voorsprong, amper 1:15 maximaal. Op het lokale circuit probeerde Cordeel te verrassen, maar zag hij Stachowiak en Schorn nog aansluiten. Het trio leek op weg naar de zege, maar onder impuls van Trek-Segafredo werden ze in de slotkilometer gegrepen.

In de sprint, een helling met kasseistenen, ging Sondre Holst Enger nog over Edward Theuns en won hij met een lengte voorsprong op de Gentenaar. Timothy Dupont snelde naar zijn derde podiumplaats in één week tijd.

De eindzege is voor de 34-jarige Kroaat Matija Kvasina, die geen enkele etappe won in deze Ronde van Kroatië. Hij volgt op de erelijst Maciej Paterski op.