Antwerp kon vandaag kampioen worden in tweede klasse als het won op bezoek bij Union, maar 'The Great Old' verloor met 2-1. Halverwege de tweede helft slikte Antwerp twee tegendoelpunten, en tweemaal ging doelman Nicaise Kudimbana niet vrijuit... Eupen, dat met 4-1 won van ASV Geel, neemt daardoor de koppositie in het klassement over.

Bekijk hier de volledige stand in de Proximus League!

Door deze nederlaag komt Eupen mee aan de leiding in de Proximus League. Beide ploegen hebben evenveel gewonnen wedstrijden, maar de Oostkantonners hebben een beter doelsaldo. Antwerp moet volgende week de rechtstreekse confrontatie tegen Eupen op eigen veld dus winnen als het de promotie naar eerste klasse wil bewerkstelligen, een gelijspel is niet voldoende.

Antwerp kwam net na rust op achterstand na een doelpunt van Da Silva. Die reageerde het snelst toen Kudimbana een afstandsschot niet klemvast hield.

Tien minuten later werd het nog wat erger voor Antwerp, toen Kudimbana een voorzetschot van Kitambala vanop de achterlijn knullig in eigen doel devieerde. 

Cornet maakte in de extra tijd nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam Antwerp niet meer.

Ook White Star Brussel maakt dankzij een 0-5 overwinning bij rode lantaarn Coxyde nog kans op de titel en de bijhorende promotie naar de Jupiler Pro League. WS Brussel ontvangt op de slotspeeldag staartploeg Patro Eisden Maasmechelen en kan mits een driepunter en een gelijkspel in Antwerp-Eupen in extremis de titel op zak steken. De Brusselaars kregen evenwel geen licentie.

Tubeke haalde het met 0-1 van Patro Eisden en is minstens zeker van de vierde plaats. Union klopte de "Great Old" en Cercle boekte een zuinige overwinning tegen Deinze (1-0). Beide clubs zijn zeker van de top acht, die volgend seizoen in eerste nationale B (1B) aantreedt. Lierse en Lommel deelden op het Lisp de punten (0-0). Roeselare pakte een belangrijke driepunter tegen Dessel Sport (0-1) en maakt mits puntenverlies van Lierse op de slotspeeldag nog kans op een stek in de eerste acht. Lommel is mathematisch nog niet zeker van profvoetbal, maar staat er dankzij een veel beter doelsaldo (+16) dan Roeselare (-4) uitstekend voor. De "Kanaries" moeten naar Virton, Roeselare ontvangt Coxyde. Nog op zondag legde Seraing United Virton met 3-0 over de knie.