400 'motards en colère' brengen brullend eerbetoon aan slachtoffers
Foto: BELGA

Een 400-tal motorrijders hebben zondagmiddag een eerbetoon gebracht aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart. Aan het metrostation Maalbeek legden ze een bloemenkrans neer en hieven vervolgens hun helmen ten hemel terwijl ze een minuut lang hun motoren zo luid mogelijk lieten brullen. 'We zijn naar hier gekomen om te tonen dat we weigeren in angst te leven en we niet laten tornen aan de vrijheid die ons kenmerkt', zegt Joe Vereecke, voorzitter van de Fédération Belge des Motards en Colère et Concernés, die het eerbetoon organiseerde.

De motards spraken op veertig vertrekpunten in België af en verzamelden allemaal in Drogenbos. Van daaruit vertrokken ze in groep naar het metrostation in de Brusselse Wetstraat. 'Regen, hagel en sneeuw hebben ons vandaag niet tegengehouden om dit eerbetoon te brengen', zegt Joe Vereecke.

'Als motards leven we voor solidariteit en vrijheid. Die vrijheid laten we niet afnemen, we weigeren in angst te leven. Vandaag zijn er geen Walen of Vlamingen, vandaag zijn er enkel Belgen, en laten we Brussel trillen met het geluid van onze motoren zodat de slachtoffers ons tot in de hemel horen.'