Defensie bewaakt Antwerpse haven voortaan met drones
Foto: AP

In het kader van de bewaking van de strategische locaties in ons land, zet Defensie drones in voor de bewaking van de haven van Antwerpen. Dat heeft minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) zondag gezegd tijdens De Zevende Dag op één.

Defensie bewaakt Antwerpse haven voortaan met drones
Minister van Defensie Vandeput Foto: Photo News

Vandeput maakte duidelijk dat de inzet van militairen tijdens het verhoogde dreigingsniveau “heel veel van ons apparaat vraagt”. Hij heeft de defensiestaf opgedragen te kijken of het mogelijk is de lopende bijdrage “op duurzame wijze” te leveren, maar met aandacht voor het evenwicht tussen werk en privé bij de militairen zelf. Een voorbeeld van een efficiënte inzet is de bewaking van de Antwerpse haven, zei Vandeput. “We plaatsen daar niet zomaar 140 mensen op straat, maar pakken dat op een intelligente manier aan door de inzet van drones.”

De woordvoerder van Vandeput legt uit dat het OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, gevraagd heeft om bepaalde strategische locaties extra in de gaten te houden. “En als de politie dan om ondersteuning vraagt, levert Defensie die. In de haven is het inzetten van drones zeer efficiënt: ze kunnen een groot gebied bestrijken en zorgen voor gedetailleerde beelden.”

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig