Het ijskoude voorspelde rotweer voor Luik-Bastenaken-Luik heeft niet lang op zich laten wachten. Al van bij de start in Luik regende het pijpenstelen en kwam de thermometer amper boven het vriespunt. En dat werd er na de start niet beter op. Meteen liepen de berichten en foto's binnen van sneeuw en smeltende sneeuw. De koersorganisatie reageerde vrijwel meteen en riep het Extreme Weather Protocol in om het parcours te wijzigen.

Tussen kilometer 45 en 75 kiezen de organisatoren voor een ander traject. De renners laten de hellende stroken liggen en komen net voor de eerste klim (Côte de la Roche) opnieuw op het normale traject.  Zo heeft de parcourswijziging geen invloed op het verloop van de koers - er worden geen hellingen geschrapt - maar kunnen de renners toch even sneeuwvrij koersen.

De renners moeten in die omstandigheden vandaag meer dan 250 kilometer afleggen en zullen dus meer dan zes uur op de fiets zitten. Het doet meteen denken aan de epische editie van 1980, toen Bernard Hinault won. De koers kan meteen omgedoopt worden tot Neige-Bastogne-Neige.