Lente is helemaal verdwenen
Aan de kust kan het afkoelen tot 4 graden. Foto: IMAGEGLOBE

We moeten het de komende dagen weer zonder het mooie lenteweer stellen. De ‘Aprilse grillen’ zullen de hele week overheersen.

Het wordt zondagmiddag wisselend bewolkt met van tijd tot tijd buien, mogelijk met hagel en eventueel ook onweer. In de Ardennen valt de neerslag veelal onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige noordwestenwind. De maxima bedragen 3 graden op de hoogste toppen van de Ardennen en ongeveer 8 graden elders.

‘s Avonds en ‘s nachts komen nog enkele voorjaarsbuien voor. In de Ardennen gaat het om sneeuwbuien. Minima: min 2 graden in de Ardennen tot plus 4 graden aan de kust.

Maandag is er veel bewolking met van tijd tot tijd buien en kans op hagel en onweer. In de Ardennen gaat het vooral om buien van natte sneeuw of sneeuw. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige van zuidwest naar noordwest ruimende wind. Het kwik stijgt maar tot 4 graden op de Hoge Venen en ongeveer 9 graden elders.

Van dinsdag tot en met zaterdag blijft het wisselvallig met soms buien. In de Ardennen valt de neerslag dinsdag nog onder de vorm van natte sneeuw of sneeuw. De middagtemperatuur stijgt van ongeveer 7 graden dinsdag naar pakweg 13 graden op vrijdag en zaterdag.

Stabiel en warm lenteweer is ook tijdens de eerste week van de maand mei niet in zicht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig