Prince gecremeerd in intieme kring
Foto: ap
Twee dagen na zijn dood is het lichaam van popicoon Prince gecremeerd tijdens een herdenkingsplechtigheid, waarop zijn vrienden, familie en collega’s aanwezig waren. Dat meldt zijn publiciste Anna Maecham zaterdag (plaatselijke tijd) in een persbericht. Een publieke 'muzikale ceremonie' om het leven van Prince te vieren, zal op een latere datum worden georganiseerd, aldus Maecham.

'Het lichaam van Prince werd gecremeerd. Hij werd gevierd door een kleine groep mensen die hem het liefste zagen: zijn familie, zijn vrienden en zijn muzikanten, tijdens een mooie, private ceremonie met als doel met liefde afscheid van hem te nemen. De plaats waar de assen worden bewaard, zal geheimgehouden worden', zei Maecham. 'We vragen om steunbetuigingen en gebeden voor zijn familie en goede vrienden in deze moeilijke tijden.'

Autopsie

Prince stierf donderdag op 57-jarige leeftijd. Hij werd levenloos aangetroffen in een lift op zijn domein in Minneapolis. De doodsoorzaak is nog niet bekend, al heeft de wetsdokter na de autopsie van vrijdag wel al verklaard dat er geen reden is om te geloven dat de zanger zelfdoding pleegde, en dat er geen sporen van letsels zijn aangetroffen. De definitieve resultaten van het onderzoek worden binnen enkele weken verwacht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig