Tragisch nieuws op het einde van de 5–0-zegetocht van Club Brugge tegen Zulte Waregem. In plaats van het publiek nog een laatste keer uit te zwaaien, moest de omroeper in het Jan Breydelstadion het overlijden van een supporter aankondigen. De 65-jarige man kreeg in de eerste helft een hartaanval. Trainer Michel Preud’homme reageert aangeslagen: “We moeten spelen te zijner nagedachtenis.”

De supporter in kwestie zat in vak 124 in de West-tribune, waar hij als abonnee al 30 jaar een vaste stek had. Zo’n tien minuten voor rust kreeg hij een hartstilstand. De mug kwam meteen ter plaatse en probeerde het slachtoffer nog in het stadion twintig minuten lang te reanimeren. Daarna werd hij naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht, waar hij uiteindelijk overleed.

Naar verluidt had de man vóór de wedstrijd al pijn in de arm- en borststreek. Het Rode Kruis kwam even ter plaatse, maar het slachtoffer verzekerde de hulpdiensten toen nog dat hij zich goed voelde. Even later sloeg het noodlot toe.

Geëmotioneerde voorzitter

Na het affluiten en de aankondiging van de stadionomroeper, kreeg de supporter een pakkend eerbetoon van het hele Jan Breydelstadion. De spelers van Club Brugge stonden schouder aan schouder, supporters haalden hun sjaals boven, door de luidsprekers van het stadion galmde het lijflied You’ll Never Walk Alone.

Aan de zijlijn pinkte een geëmotioneerde Club-voorzitter Bart Verhaeghe een traantje weg. Michel Preud’homme deelde voor de tv-camera’s zijn medeleven met de familie. “Dit is verschrikkelijk nieuws”, zei de Brugse trainer. “We moeten de rest van deze competitie afwerken ter nagedachtenis van deze man.”