VIDEO. KV Mechelen opnieuw onderuit tegen Charleroi
Foto: Isosport

Met een duidelijke 4-0-zege tegen KV Mechelen heeft Charleroi zijn ambities kracht bij gezet, met dank aan topschutter Perbet die alweer twee keer raak trof. In de stand van Groep B komen de Zebra’s naast Lokeren aan de leiding met zeven punten. KV Mechelen telt één puntje minder. STVV moet het stellen met twee punten.

Beide ploegen begonnen vrank en vrij aan de partij. Buiten een paar mislukte afstandsschoten waren de kansen schaars. Na een lage voorzet van Francis N’Ganga kwam de bal tegen de arm van de uitgegleden Aleksandr Bjelica. Scheidsrechter Gumienny talmde niet en legde de bal op de stip. Sotirios Ninis nam doelman Gillet vanop elf meter te grazen. Een minuut later was het opnieuw bingo voor de Carolo’s. Gillet redde een schot van Ndongala maar Perbet mikte de rebound binnen.

KV Mechelen was het noorden kwijt en Nicolas Verdier boorde Ndongala bijna in de grond. Slechts geel voor de Fransman. Het werd nog zuurder voor de bezoekers want na een vrije trap bleef de bal hangen en Amara Baby prikte de 3-0 binnen.

Seth De Witte kende nog pech met een kopbal tegen de lat. Na de 3-0 van de eerste helft was de tweede periode overbodig. Alleen Perbet wilde zijn statistieken nog wat bijschaven. Hij tekende diep in de tweede helft voor de 4-0. Treffer nummer 17 in de competitie, zijn vijfde goal dit seizoen tegen KVM.