Bevergem grote slokop van Vlaamse Televisiesterren
Bart Vanneste kwam als Freddy De Vadder naar de uitreiking Foto: carlo coppejans

In het Plopsa-theater in De Panne werden zaterdagavond voor de negende keer de Vlaamse Televisiesterren uitgereikt. Met prijzen in drie categorieën mag televisiereeks Bevergem zich de grote winnaar noemen.

Alle prijzen werden relatief gelijk verdeeld tussen de drie grote Vlaamse omroepen: vier voor de VRT, vier voor SBS België en drie voor Medialaan.

Koen De Bouw kreeg de Televisiester voor beste acteur voor zijn rol van professor T. in de gelijknamige reeks op Eén. De Canvasreeks Bevergem, over het gelijknamige West-Vlaamse dorp en zijn excentrieke inwoners die kennismaken met stand-upcomedian Freddy De Vadder, sleepte drie prijzen in de wachten: Ann Tuts won de Televisiester voor beste actrice, de reeks zelf won de prijs voor beste humor en comedy en voor beste scenarist.

De Televisiester voor beste presentator ging naar de broers Coppens, Staf en Mathias, voor Het Lichaam van Coppens op VTM. Karen Damen dan weer sleepte de prijs in de wacht voor beste presentatrice voor Perfect op Vijf.

Het Vier-programma Vermist kreeg de prijs voor beste drama en K3 zoekt K3 voor beste entertainment. De ster voor beste informatieprogramma ging naar Alloo in de Buitenlandse Gevangenis, dat werd uitgezonden op VTM. De Recherche (Vier) sleepte de Televisiester voor beste regisseur non-fictie in de wacht.

De Telenet Publieksprijs voor beste programma van het jaar werd uitgereikt aan De Slimste Mens ter Wereld, dat Vier het broodnodige kijkcijferduwtje gaf. Er was ook nog een Televisiester voor rijzende ster. Die ging naar actrice Olga Leyers. Jaak Van Assche kreeg dan weer een ster voor zijn ganse carrière.

De uitreiking werd net zoals vorig jaar niet op televisie uitgezonden.