VIDEO. Club Brugge walst over Zulte Waregem
Foto: Photo News

Een bijwijlen dartel spelend Club Brugge heeft met een duidelijke 5-0-zege tegen Zulte Waregem orde op zaken gezet en heel wat vertrouwen getankt. Na twee uitwedstrijden was de voorsprong van de leider geslonken maar tegen een defensief klungelend Essevee herpakten de mannen van Preud’homme zich. De teruggekeerde Refaelov was naast Izquierdo meteen uitblinker, Diaby scoorde vanop de stip maar zorgde door zijn gretigheid om zelf te willen scoren wel voor een (klein) smetje op de klinkende zege.

Bij de thuisploeg verhuisde het duo Vossen-Wesley naar de bank, Diaby speelde alleen diep in de punt. Engels en Refaelov keerden zoals verwacht terug in de basis, de fel bekritiseerde Meunier behield zijn plek. Bij de bezoekers startte Mendy centraal in de geplaagde verdediging naast Lepoint en Cordaro kreeg de voorkeur op Buyl.

Club Brugge had de eerste helft volledig onder controle tegen een verdedigend erg mak Zulte Waregem. Na twee minuten werd een handsbal van Mendy in de zestien niet gefloten maar na elf minuten pakte Engels uit met een knappe inspeelpass en Vanaken rondde de aanval beheerst af: 1-0. De thuisploeg versierde nog heel wat kansen maar moest wachten tot minuut veertig om de score te verdubbelen. Uitblinker Izquierdo nam een voorzet van Refaelov meteen op de slof: 2-0.

Club claimde voor rust tweemaal tevergeefs een strafschop maar in de 53ste minuut ging de bal dan toch op de stip toen alweer Mendy na een lang uitgesponnen aanval Izquierdo tegen de vlakte werkte. Diaby zette zich achter de bal maar trapte de elfmeter tegen de lat. Simons probeerde het nog in de herneming maar Steppe was attent. Butelle moest zowaar de handen uit de mouwen steken op een krachtige kopbal van Dalsgaard maar voorts was het eenrichtingsvoetbal. Mendy speelde achterin bij Essevee een ongelukkige partij: Refaelov kraakte eerst nog zijn schot maar toen de verdediger aan het truitje van Diaby ging hangen, ging de bal voor de tweede keer op de stip.

VIDEO. Club Brugge walst over Zulte Waregem
Foto: Photo News

Diaby wilde per sé scoren en zette zich opnieuw achter de bal, hoewel ook Refaelov wou trappen. Gelukkig voor de spits ging deze elfmeter wel binnen (3-0) maar aanvankelijk kwam enkel Vanaken met hem vieren en meteen erna mocht hij gaan rusten. Vossen kwam hem vervangen en de Limburger zette een minuut later meteen de 4-0 op het bord op aangeven van Vanaken. Het publiek genoot en bedankte zijn coach, uitblinker Izquierdo en aanvoerder met een applaus. Na een klasseflits in de 86ste minuut zorgde Vossen met zijn tweede van de avond voor de forfaitscore. Vossen en Diaby tellen nu beiden dertien competitietreffers.

Club Brugge wordt zo weer alleen leider in Play-off 1. Met 41 punten heeft het drie punten voorsprong op achtervolger Anderlecht, dat zondag wel nog aan de bak moet in Oostende. Zulte Waregem blijft na de derde nederlaag op vijf speeldagen zesde en laatste met 24 punten.

Opmerkelijk:

Het was pas de tweede thuiswedstrijd voor Club Brugge in deze play-offs. Op de tweede speeldag werd AA Gent met 2-0 verslagen maar buitenshuis liep het heel wat moeizamer tegen Oostende (0-1-winst), en recent nog Anderlecht (1-0-verlies) en Genk (4-2-verlies). Club zag zijn voorsprong zo slinken tot één (virtueel) puntje op Anderlecht maar zette nu voor eigen volk meteen orde op zaken met een overtuigende zege.