Celstraf voor vrouw die krantenwinkel voor de grap overviel
Foto: Lisa Van Damme; LVD

Een 47-jarige vouw uit Zutendaal die vorig jaar ‘voor de grap’ een krantenwinkel overviel, is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, deels met uitstel, en een boete van 1.200 euro.

Op 23 december 2015 ging de vrouw, nadat ze een lotjes in een krantenwinkel in Bilzen had gekocht, terug naar huis om zich als man te verkleden. Daarna trok ze met een busje pepperspray en een bivakmuts opnieuw naar de winkel. De vrouw stormde de winkel in en vroeg om geld. Toen pas merkte ze dat de uitbaatster niet meer alleen was in de winkel. Ze sloeg op de vlucht, achternagezeten door de echtgenoot van de uitbaatster en een aanwezige klant.

De twee konden de vrouw al snel overmeesteren en sloegen haar meermaals met een staaf op het hoofd. Daardoor verloor de vrouw dertig minuten lang het bewustzijn. Door de slagen en haar verblijf in de gevangenis heeft de vrouw problemen met haar geheugen.

Tijdens de behandeling van de zaak vorige maand zei de vrouw dat ze niet de bedoeling had om de winkel te overvallen, maar dat ze een grap wilde uithalen met de uitbaatster.