’Maak Engels onthaaltaal in Brussel’
Grouwels bij het gewestelijke (Engelstalige) logo. Foto: BELGA

‘Gebruik het Engels als onthaaltaal in de Brusselse overheidsdiensten.’ Dat stellen de Brusselse CD&V-parlementsleden Brigitte Grouwels en Paul Delva voor om de internationale aantrekkelijkheid van Brussel opnieuw te vergroten.

De terreurdreiging na de aanslagen van een maand geleden in Zaventem en Maalbeek hakt zwaar in op het imago van Brussel en de Brusselse economie. Daarom hebben twee Brusselse CD&V-parlementsleden een reeks opvallende voorstellen uitgewerkt om het imago van Brussel weer op te poetsen.

In de gemeentelijke en gewestelijke Brusselse administratie zou ook het Engels als onthaaltaal moeten kunnen. Aangezien het Engels vaak de werktaal is van bedrijven en van de meeste internationale instellingen, wil CD&V deze mensen ook in het Engels welkom heten in Brussel.

In de lijn hiervan zou ook een Engelstalig digitaal informatieplatform voor bedrijven beschikbaar moeten zijn. Eens de bedrijven een dossier bij de overheid willen indienen, moet dat wel in het Frans of Nederlands gebeuren.

Welkomstpakketten

Ook de websites van de Brusselse gemeenten zouden in het Engels beschikbaar zijn. Vandaag geldt dat volgens CD&V enkel voor vijf van de negentien Brusselse gemeenten: Stad Brussel, Jette, Schaarbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe.

Grouwels en Delva pleiten verder voor Engelstalige welkomstpakketten voor nieuwkomers en voor toeristische bewegwijzering in het Engels. Ze verwijzen naar het gewestelijke ‘be.brussels’-logo dat sinds 2012 bestaat.

‘Brussel is vandaag ook “Brussels” dankzij de aanwezigheid van de Europese instellingen, van Europese organisaties en verenigingen allerhande, van de hoofdzetel van heel wat multinationals, enzovoort’, merkt Delva op.

‘Bedrijven en toeristen laten Brussel links liggen. De gewestelijke overheid moet alle zeilen bijzetten om deze internationale rol van Brussel te vrijwaren en nog verder te versterken’, vult Grouwels aan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig