Groen: 'Beke moet beleid Homans bijsturen'
Foto: Photo News

‘Als CD&V echt meent wat ze vandaag poneert, dan komt ze ook binnen de Vlaamse regering tussen op het nefaste integratiebeleid dat minister Homans wil invoeren’. Dat zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) in een reactie op het opiniestuk van Wouter Beke in De Standaard.

In een opiniestuk formuleert CD&V-voorzitter Wouter Beke kritiek op een eerdere opiniebijdrage van Vlaams viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA) in De Morgen. Beke vindt onder meer dat Homans ‘de sociologische realiteit negeert’. ‘Hoe mag ik van een minister verwachten dat zij discriminatie bestrijdt, als zij de schadelijke werking ervan negeert?’, vraagt de CD&V-voorzitter ook af.

Volgens Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) heeft Beke het als socioloog ‘bij het rechte eind’. Maar nu moet hij daar als partijvoorzitter ook naar handelen. ‘Via viceminister-president Hilde Crevits heeft hij een stem in de Vlaamse Regering. Hij moet deze dan ook gebruiken om Homans en haar beleid bij te sturen, in plaats van haar vrij spel te geven binnen de Vlaamse regering’, aldus Moerenhout.

‘Het integratiebeleid dat minister Homans vandaag uittekent, houdt drastische veranderingen tegenover het verleden in. Het nieuwe beleid dat zij op poten wil zetten, is even kil als haar visie erop. De sterksten krijgen meer kansen en de zwaksten minder. CD&V is als coalitiepartner medeverantwoordelijk voor dat nieuwe beleid. Als CD&V echt meent wat ze vandaag poneert, dan komt ze ook binnen de Vlaamse regering tussen op het nefaste integratiebeleid dat minister Homans wil invoeren’, vindt An Moerenhout.