Laachraoui werkte jaren op Zaventem
Foto: EPA
Najim Laachraoui (24), een van de terroristen die zichzelf opbliezen op Brussels Airport, was meerdere jaren als interimwerker aan de slag op die luchthaven.

Wat zijn job precies inhield, bleef gisteravond nog onduidelijk. Wel zeker is dat hij een badge bezat om bepaalde delen van de luchthaven te betreden. Ook zeker is dat Laachraoui al jaren niet meer op de luchthaven werkte.

‘Het gaat om een periode lang voor zijn vertrek naar Syrië en lang ook voor hij radicaliseerde’, aldus de bron. ‘Het is dus niet zo dat hij van zijn opgedane kennis gebruikt heeft gemaakt bij de aanslagen.’

 Eerder kwam al aan het licht dat Laachraaoui een tijdlang als jobstudent had gepoetst in het Europees Parlement – op een boogscheut van metrostation Maalbeek. Hij had er toegang tot alle kantoren.

Gisteren raakte ook nog bekend dat de politie begin dit jaar een verborgen gebedsruimte heeft ontdekt in de kelders van de luchthaven. Een tiental mogelijk geradicaliseerde bagagemedewerkers kwam daar samen om in het geheim te vergaderen en te bidden.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in