Twee mannen opgepakt na explosie in sikh-tempel in Duitsland
Foto: EPA

In West-Duitsland heeft de politie woensdag twee mannen opgepakt naar aanleiding van een bomexplosie in een sikh-tempel in Essen zaterdag. Bij die ontploffing vielen toen drie gewonden.

De arrestaties komen er een dag nadat de politie beelden van een bewakingscamera had vrijgegeven met daarop twee verdachten. Er werd tot 5.000 euro (5.690 dollar) uitgeloofd voor wie informatie had over de verblijfplaats van de verdachten. De speurders gaan nu na of de opgepakte mannen dezelfde personen zijn als de verdachten die op de beelden te zien zijn, en welke hun rol was bij de explosie.

Op het moment van de ontploffing was in de tempel een bruiloft aan de gang met ongeveer 200 gasten. De politie trof nadien op de plaats van de misdaad resten van een rugzak aan waarin de explosieven zouden hebben gezeten.

Over een eventueel motief gaven de autoriteiten voorlopig geen informatie vrij. ‘We hebben geen aanwijzingen dat het om een terreuraanval of een racistisch geïnspireerde daad zou gaan’, luidde het.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig