Schrijfster ‘Aldi-koffie’-post Facebook blijkt SP.A-militante
Annemie Verbeiren. Foto: Frederik Beyens

Annemie Verbeiren, de alleenstaande moeder die op Facebook viraal ging, blijkt voor de SP.A-actief te zijn. Voor Siegfried Bracke (N-VA) is dat voldoende reden om naar de VRT uit te halen.

Een kritische post van Annemie Verbeiren ging de jongste dagen als een lopend vuurtje op Facebook. Verbeiren heeft als alleenstaande moeder jarenlang moeite gehad om de eindjes aan elkaar te knopen, schreef ze in de post. Ze verslikte zich naar eigen zeggen in haar koffie – ‘van de Aldi!’ – toen ze minister Kris Peeters (CD&V) hoorde zeggen dat iedereen ‘boven zijn stand’ leefde.

Verbeiren richtte zich ook rechtstreeks tot de minister. ‘Ik zou u wel eens willen zien, wanneer uw afbetaling of huur zowat het grootste deel van uw budget weghapt’, schreef ze over haar karig budget.

Kieslijst

Nu krijgt de zaak een partijpolitiek tintje want intussen blijkt dat Verbeiren zelf politiek actief is bij oppositiepartij SP.A. Zo stond ze in 2014 voor SP.A op een kieslijst voor het Vlaams Parlement.

Genoeg reden voor Kamervoorzitter Siegfried Bracke om op Twitter uit te halen. Niet naar Verbeiren, maar wel naar zijn voormalige werkgever VRT. Vooral over het feit dat de openbare omroep een item maakte van Verbeirens Facebook-post zonder de achtergrond van de schrijfster te checken, is Bracke niet te spreken. ‘Onvoorstelbaar dat op @vrtderedactie niemand checkt?! Kwaliteit??! Blijkt dus een constructieve SP.A-militante.’, tweette Bracke vanmorgen.

Meteen kreeg Bracke tegenwind op Twitter. ‘Het gaat toch vooral om de inhoud van de post’, merkten velen op. Ook Groen-Kamerlid Kristof Calvo mengde zich even en wees erop dat Verbeiren ‘tenminste haar eigen naam’ gebruikt. Een verwijzing naar de tijd toen Bracke als VRT-journalist zelf ghostwriter was voor toenmalig SP-voorzitter Frank Vandenbroucke.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig