Brussels autodeelsysteem breidt uit en zet in op kunst
Foto: IMAGEGLOBE

Het autodeelsysteem Cambio breidt in 2016 zijn aanbod in Brussel uit met vijf nieuwe standplaatsen en zestig nieuwe auto’s. Een noodzaak, luidt het, gezien de maandelijkse groei van 100 nieuwe inschrijvingen. Cambio wil bovendien de hoofdstad verfraaien met fresco’s.

Cambio heeft in Brussel momenteel 11.809 gebruikers en dat voor 360 wagens die verdeeld zijn over 118 standplaatsen. Met 20.000 reservaties is Brussel koploper in Europa. Cambio zegt er zo voor te zorgen dat 5.200 wagens minder op de Belgische wegen rijden.

In het voorjaar komen er in Brussel vijf nieuwe standplaatsen en zestig nieuwe wagens.

Uit een enquête onder Cambio-gebruikers blijkt dat zij de wagen enkel gebruiken wanneer dat echt nodig is. Zo is 87 procent van de Cambio-ritten langer dan 25 km. Het publiek dat Cambio gebruikt wordt ook steeds vrouwelijker en jonger: 43,8 procent van de nieuwe klanten is een vrouw en de gemiddelde leeftijd is gedaald naar 32,5 jaar.

Ruimte

Naast het autodelen wil Cambio ook de hoofdstad verfraaien en daarvoor doet het beroep op vier artiesten die op vijf plaatsen in Brussel met hun fresco de stad kleur geven. Op het Flageyplein werd het werk van kunstenares Sara Conti voorgesteld.

‘De samenwerking met deze artiesten is een oproep aan de mensen om ons door het autodelen ruimte terug te geven. Met de fresco’s kunnen wij die ruimte weer mooier maken’, aldus Frederic Van Malleghem, directeur van Cambio Brussel.