Bancontact neemt met nieuw logo afscheid van Mister Cash
Foto: VUM

‘Bancontact/Mister Cash’ gaat voor een heldere en eenduidige merknaam en wordt simpelweg ‘Bancontact’. Er kunnen nu ook verschillende kaarten gekoppeld worden aan de betaal-app die 2 jaar geleden werd gelanceerd.

Het afgelopen jaar gebeurden in ons land 1,3 miljard transacties met Bancontact, een groei met iets meer dan 5 procent ten opzichte van 2014. Bancontact is het populairste betaalsysteem in België volgens een enquête van iVox bij 1.000 Belgen in december 2015: van alle betaalsystemen scoort Bancontact het hoogst voor gebruiksgemak, snelheid en veiligheid.

‘Ons merk wordt gepercipieerd als degelijk en betrouwbaar’, zegt Kris De Ryck, ceo van Bancontact Company. Toch komt er een naamsverandering: om het voor de klanten nog makkelijker te maken gaat ‘Bancontact/Mister Cash’ voortaan door het leven als ‘Bancontact’. Daarbij hoort dan ook een nieuw logo.

Bancontact neemt met nieuw logo afscheid van Mister Cash
Het nieuwe Bancontact-logo. Foto: Bancontact

In 2014 werd de Bancontact-app gelanceerd en die groeide sindsdien uit tot dé standaard voor mobiele betalingen in België. Hij wordt ondersteund door niet minder dan 19 banken. Elke week verlopen gemiddeld 50.000 mobiele aankopen via de Bancontact-app.

Sinds begin april kan je meerdere bankkaarten koppelen aan de Bancontact-app. ‘Bancontact is het enige Belgische betaalmiddel dat je zowel kan gebruiken in fysieke winkels, op webshops als via apps’, legt Kris De Ryck uit.

‘Handelaars kunnen de verschillende betaalmethodes makkelijk integreren in één systeem. Deze zogeheten omni-channel-aanpak is uniek in België.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig