In de Brusselse gemeente Etterbeek heeft zaterdagmiddag een omvangrijke politie-operatie plaatsgevonden. Dat meldt de Franstalige omroep RTBF op zijn website en is bevestigd aan onze redactie.

De speciale eenheden en Dovo waren rond 12.45 uur ter plaatse. Er stonden ook sluipschutters opgesteld, zo meldt de Franstalige openbare omroep RTBF. Volgens getuigen waren in totaal een vijftigtal agenten aanwezig. Enkele omwonenden werden geëvacueerd, klinkt het.

Volgens verschillende bronnen werd minstens één huiszoeking uitgevoerd. Dat bericht werd echter nog niet officieel bevestigd. Rond 14 uur werd de actie afgerond en bleven enkel de politieagenten die de veiligheidszone bewaken ter plaatse. Die is voorlopig nog steeds niet opgeheven.

Het parket liet aan VRT weten dat het resultaat van de actie 'negatief' was. Maar 'meer informatie kan op dit ogenblik niet gegeven worden'. Of er een link is met de aanslagen in Brussel, is niet duidelijk. 

De poltieactie volgde amper 24 uur na de arrestatie van zes terreurverdachten, onder wie Mohamed Abrini (31), die mogelijk de derde zelfmoordterrorist van de aanslagen in Zaventem is.  

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig