‘Mager is nog steeds niet het nieuwe slank’
Jennifer Lawrence Foto: REUTERS

De Amerikaanse comédienne Amy Schumer en actrice Jennifer Lawrence klagen beiden opnieuw de slankheidscultuur van Hollywood en modemagazines aan. Schumer pikt het niet dat ze als plus-size wordt beschouwd, terwijl Lawrence het etiket ‘normaal lichaam’ grondig beu is.

‘Iedereen blijft me maar zeggen hoe fijn ze het vinden dat er iemand is met een normaal lichaam’, vertelt Jennifer Lawrence in een interview met Harper’s Bazaar. Maar dat label wil ze helemaal niet langer opgekleefd krijgen.

‘Ik heb zelf niet het gevoel dat ik een normaal lichaam heb. Ik doe elke dag pilates. Ik eet wel, maar sport veel meer dan de gewone mens. Ik denk dat we zo gewoon geworden zijn aan ondergewicht dat je met een normaal gewicht meteen als curvy wordt bestempeld. En dat is absurd.’

‘Mager is nog steeds niet het nieuwe slank’
Amy Schumer Foto: EPA

Hollywood heeft volgens haar een ‘new normal-body type’ nodig waarbij de grens tussen mager en slank best een stuk omhoog mag. ‘Dan hoef ik me niet langer de dikste te voelen’, gooit de 25-jarige actrice er al lachend nog achteraan.

Ook comédienne Amy Schumer klaagt nogmaals aan dat er iets behoorlijk mis zit met onze perceptie op gewicht nadat ze zonder medeweten in de plus-size-editie van het magazine Glamour geplaatst werd. Schumer gaat niet akkoord met dat label.

‘Vrouwen met een maatje meer zijn mooie, gezonde vrouwen. Daar is niets mis mee. In Amerika spreekt men over plus-size vanaf maatje 16, ik varieer tussen maatje 6 en 8 (of 38 tot 40). Glamour-magazine plaatst mij in zijn plus-size-editie zonder mij op de hoogte te brengen en dat voelt verkeerd’, schreef ze op Instagram.

Haar volgers reageerden meteen heel hevig op de post, ook omdat Schumer hen vroeg hun ongenoegen te uiten.