Opnieuw dodelijk ongeval door ontploffende airbag
Foto: REUTERS

Eind maart is opnieuw een autobestuurder overleden als gevolg van een ontplofte airbag van Takata. Dat heeft Honda, de fabrikant van de betrokken wagen, donderdag meegedeeld. Het is in de VS al het tiende dodelijk ongeval dat te wijten is aan een defecte airbag van de Japanse producent.

“Bij een inspectie vandaag heeft Honda vastgesteld dat de luchtpomp van de Takata-airbag van een Honda Civic uit 2002 was ontploft bij een ongeval dat zich op 31 maart voordeed in Texas, wat leidde tot de tragische dood van de bestuurder”, zo meldt de onderneming.

50 miljoen wagens teruggeroepen

Het is al de tiende keer dat een dodelijk ongeval in de VS wordt toegeschreven aan een defecte Takata-airbag. Er zijn wereldwijd maar liefst 50 miljoen wagens teruggeroepen vanwege de problemen met de airbag. Ook de eigenaar van het voertuig dat bij dit ongeval betrokken was, werd van die terugroepactie op de hoogte gebracht, zo benadrukt Honda. De nodige herstellingen aan die wagen werden evenwel nooit uitgevoerd.

De airbags van Takata kunnen bij het opblazen ontploffen, waardoor stukjes metaal en plastic door de auto kunnen vliegen. De precieze oorzaak van het probleem is nog altijd niet gevonden.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig