Ook Belfius verlaagt rente op spaarboekje naar wettelijke minimum
Foto: Belga

Na BNP Paribas Fortis heeft nu ook Belfius de rente op de klassieke spaarrekeningen naar het wettelijke minimum van 0,11 procent teruggebracht. Dat meldt de staatsbank in een persbericht. Belfius verlaagt ook de rentes op kasbons en termijnrekeningen.

Belfius geeft op zowel de Spaarrekening als de Getrouwheidsspaarrekening voortaan nog 0,01 procent basisrente en 0,10 procent getrouwheidspremie. Voorheen was dat 0,05 plus 0,10 procent bij de Spaarrekening en 0,05 plus 0,20 procent bij de Getrouwheidsspaarrekening. De Belfius Spaarrekening+ behoudt een basisrente van 0,05 procent, maar de getrouwheidspremie zakt van 1,15 naar 1 procent.

Ook in de tarieven voor de kasbons en termijnrekeningen knipt Belfius. De rente bij een looptijd van één jaar halveert van 0,10 naar 0,05 procent. Op vijf jaar gaat het van 0,60 naar 0,45 procent en op tien jaar van 1,20 naar 1 procent.

De banken zien zich genoodzaakt hun rentes te verlagen door het lagerentebeleid van de Europese Centrale Bank. Belfius wijst consumenten op “een ruime waaier aan alternatieve beleggingsproducten die een hoger rendement kunnen bieden”.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig