Qatar doet bod op modehuis Balmain
Foto: AFP

Valentino, het Italiaanse modehuis dat eigendom is van het Arabische emiraat Qatar, heeft een bod gedaan op Balmain. Het Parijse modehuis is op zoek naar een koper na de dood van zijn vroegere eigenaar Alain Hivelin. Dat meldt de Franse krant Les Echos.

Qatar heeft een voorlopig bod geplaatst van 500 miljoen euro, nog voor de eigenlijke start van de biedingen, aldus de krant op zijn website. Ook een Chinese groep en een Amerikaanse investeerder zijn kandidaat-overnemers, klinkt het nog.

De koninklijke familie van Qatar is op dit moment al eigenaar van het Italiaanse modehuis Valentino en het Londense luxewarenhuis Harrods.

Het modehuis, dat in 1945 opgericht werd door Pierre Balmain, is de afgelopen vijf jaar enorm gegroeid onder creatief directeur Olivier Rousteing. Vorig jaar had Balmain nog een mediagenieke samenwerking met H&M.

Voor Qatar zou Balmain een interessante speler zijn om hun luxe-imperium met Europese roots verder uit te bouwen. Donderdag wordt beslist of hun bod aanvaard wordt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig