Salah Abdeslam mag uitgeleverd worden aan Frankrijk
Salah Abdeslam kwam zelf niet naar de raadkamer, maar toch werd de buurt door politie afgesloten. Foto: blg
De raadkamer heeft beslist dat terreurverdachte Salah Abdeslam mag worden uitgeleverd aan Frankrijk. Dat laat het parket weten.

De raadkamerzitting over de uitlevering van Salah Abdeslam aan Frankrijk werd vanochtend uitgesteld tot deze namiddag. Eerst moest de man ook verhoord worden door een federaal procureur. De raadkamer heeft nu dus beslist dat Abdeslam mag worden uitgeleverd aan Frankrijk.

Abdeslam werd op vrijdag 19 maart opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek na een vlucht van bijna vier maanden. De dag nadien werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem liet aanhouden en ook het Europees aanhoudingsbevel betekende dat Frankrijk tegen hem had uitgevaardigd. Sven Mary had toen gemeld dat zijn cliënt zich verzette tegen zijn uitlevering, maar daarin is verandering gekomen.

'Onze cliënt blijft erbij dat hij snel naar Frankrijk wil en bereid is mee te werken met het Franse gerecht', verklaarde Abdeslams advocaat, Cédric Moisse, medewerker van Sven Mary, vanochtend bij aankomst aan de raadkamer.

 

Mohamed Bakkali

De Brusselse raadkamer moest zich donderdag ook uitspreken over de verdere aanhouding van Mohamed Bakkali, verdachte en een vermoedelijke spilfiguur in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, maar de zitting is op vraag van de verdediging uitgesteld naar volgende week donderdag, 7 april.

De advocaten van de man, Sébastien Courtoy en Virginie Taelman, willen een aantal stukken aan het dossier laten toevoegen, zo meldden ze donderdag.