Reclame Telenet schept verwarring: ‘Inschattingsfout gemaakt’
Foto: BELGA

Telenet verontschuldigt zich voor een reclamecampagne die door een aantal mensen als verwarrend ervaren wordt. Als publiciteit voor het Play-pakket kregen mensen een brief in de bus met aan de voorkant een afrekening van een videotheek. ‘Een inschattingsfout’, noemt Telenet het.

Heel wat mensen keken verrast op toen ze in de brievenbus plots de afrekening van een videotheek vonden. ‘Bij het opmaken van onze inventaris bleek volgende film nog in uw bezit te zijn’, staat erop. Het gaat om de film Back to the Future, die volgens de brief ontleend werd op 25 februari 1986.

Reclame Telenet schept verwarring: ‘Inschattingsfout gemaakt’

De achterstallige huur bedraagt intussen 140.400 oude Belgische franken, wat overeenkomt met 1.560 weken maal 90 frank. Ronny Van Geenechte - een hint - van Video City in Mechelen vraagt in de brief om de cassette terug te bezorgen en liefst ook al terug te spoelen. ‘Mocht u toevallig de film al in de afgelopen 1.560 weken hebben teruggebracht, mag u deze herinnering als niet verzonden beschouwen.’

Reclame

Wie op de achterkant van de brief kijkt, merkt daar meteen dat het om een reclamecampagne van Telenet gaat. ‘De campagne voor ons Play-pakket heeft als naam Vollen bak vooruit en draait rond de jaren 80. We willen met een knipoog aantonen hoe het leven sindsdien veranderd is met dank aan de technologie en Telenet’, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts van Telenet.

Maar aan de reacties te merken, hebben sommige mensen niet door dat het om een grap gaat. ‘We hebben een inschattingsfout gemaakt’, zegt Geeraerts. ‘En daar willen we ons voor verontschuldigen. De brief wordt door wat mensen als verwarrend ervaren en we gaan hen dan ook een brief sturen om ons te verontschuldigen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig