Vrouw van slachtoffer deelt bijzondere boodschap
Een portret van Johan Van Steen, gemaakt door zijn naasten

Johan Van Steen verloor zijn leven bij de aanslag in het metrostation van Maalbeek. Zijn levensgezel en zielsverwant, Kristin Verellen, deelde met ons een foto die haar man maakte. ‘Een foto waarover hij met fierheid sprak’.

Johan Van Steen is een van de slachtoffers die het leven liet op 22 maart 2016 in het metrostation van Maalbeek. Van Steen was Adviseur Generaal bij de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer.

In zijn overlijdensbericht in onze krant vandaag, deelde de familie en vrienden het volgende bericht: ‘Ons hart gaat uit naar alle slachtoffers van blind geweld en hun naasten. Wij zijn dankbaar voor alle steun en verbondenheid die we ervaren in deze dagen.’

De vrouw van Van Steen, Kristin Verellen, deelde met ons een foto die genomen werd door haar man. Zij schreef daarbij deze tekst:

Er is voorgrond en er is achtergrond

 Vrouw van slachtoffer deelt bijzondere boodschap

Dit is een foto die recent genomen is door Johan Van Steen, overleden op 22 maart in het metrostation van Maalbeek. Een foto waarover hij met fierheid sprak in familie en bij vrienden.
Pas deze morgen komt de context in m’n herinnering.

Het was een ijzige, regenachtige dag bij valavond aan de IJzer. Johan fotografeerde de rivier die het laatste licht opving. Niet de plek ernaast waar de duisternis reeds was gevallen. De plek waar mijn blik naartoe ging. De herdenkingsplaats van de zovele oorlogsslachtoffers op onze bodem.

Er is voorgrond en er is achtergrond.
Er is licht en er is schaduw.
Dank je, Johan, om ze beide te tonen, telkens weer.

We dragen deze foto op aan Johan en alle getroffenen van oorlogs- en terreurdaden. En ook aan de familie en vrienden die hen in het hart dragen. Een uitnodiging om mee te staan in het licht naast de schaduw.

Vanwege Kristin Verellen, levensgezellin en zielsverwant van Johan Van Steen, familie en vrienden.
29 maart 2016