Alle 32 slachtoffers zijn geïdentificeerd
Foto: Photo News

Alle dodelijke slachtoffers die na de aanslagen in Brussel zijn gevallen, zijn geïdentificeerd. Het gaat om 17 Belgische en 15 buitenlandse slachtoffers.

Het Crisiscentrum heeft op een persconferentie meer toelichting gegeven bij de identificatie van de dodelijke slachtoffers na de bomaanslagen in Brussel vorige week. Het gaat om 32 mensen, waarvan 17 Belgen en 15 buitenlanders, zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket. Er zijn geen minderjarigen bij de doden. Over de identiteit van de slachtoffers zegt het parket niets, uit respect voor de nabestaanden.

Gisteren had minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) nog bekendgemaakt dat de dodentol op 35 lag, maar dat cijfer is dus naar beneden bijgesteld. Vier slachtoffers zijn de voorbije week in het ziekenhuis bezweken aan hun verwondingen, maar drie daarvan stonden al op de lijst van het DVI. Daardoor was er een dubbele telling gebeurd.

De grootste groep buitenlandse slachtoffers (in totaal 18 omdat Belgen met een dubbele nationaliteit zijn meegeteld) zijn Amerikanen (4), Nederlanders (3) en Zweden (2). Uit China, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Peru, Duitsland, India, Polen en Marokko kwam telkens 1 slachtoffer. 

Gewonden

Er worden ook nog 90 gewonden verzorgd in 28 verschillende Belgische ziekenhuizen. Vier gewonden worden in buitenlandse ziekenhuizen behandeld: twee in Frankrijk en twee in de Verenigde Staten.

Van die negentig gewonden liggen er 49 op de afdeling intensieve zorg. Dertig daarvan liggen op een gespecialiseerde brandwondenafdeling.

Vierenveertig van die negentig gewonden zijn buitenlanders, verdeeld over 20 verschillende nationaliteiten. Dat heeft Didier Vanderhasselt, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, gezegd.

'Werk nog niet gedaan'

Christian Decobecq van het DVI-team (Disaster Victim Identification) bedankte zijn collega's voor hun inzet in moeilijke omstandigheden. Maar hij zei wel dat het werk nog niet volledig gedaan is. Lichamen moeten nu aan de families terugbezorgd worden en het DVI gaat nog op zoek naar onbekend DNA op de plaats van de aanslagen.