Derde plaats voor Vanhoutte bij seizoensouverture skeeleren

Tijdens de internationale openingswedstrijd van het skeelerseizoen heeft Stien Vanhoutte maandag in het Franse Gujan-Mestras één ereplaats behaald. Vanhoutte eindigde als derde bij een puntenrace op een wegparcours over 5.000 meter.

De overwinning in het sportpark Chante-Cigale ging naar de Française Juliëtte Pouydebat. Anne Cristina Quintana Herrera uit Spanje werd tweede.

De race in Gujan-Mestras, vijftig kilometer ten zuidwesten van Bordeaux, maakt deel uit van een driedaagse ontmoeting, de Trois Pistes, met verder nog pistes in Pribac en Valence d’Agen.

Pouydebat, een regionale favoriete, pakte de eerste plaats in de eindstand. Vanhoutte, in Pibrac achtste op de 500 meter, werd elfde. Bij de mannen was de Fransman Ewen Fernandez eindwinnaar.

Vanhoutte, vorig jaar Europees jeugdkampioene en bronzen medaillewinnares op het WK voor junioren, maakte haar debuut bij de senioren. Ze was de enige prominente Belgische skater die bij de seizoensouverture aan de start verscheen. Over drie weken wordt het internationale seizoen voortgezet in het Zuid-Duitse Geisingen, waar overdekt wordt geskeelerd.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in