Internationale cameraploegen hebben beelden gemaakt van een hooligan die een deelnemer aan de 'Mars tegen de angst' tegen de grond slaat. De herdenking liep zondag uit de hand toen 450 hooligans opdoken, agressieve leuzen begonnen te scanderen en mensen lastigvielen. Deze video toont hoe ver de agressie ging.

De beelden van de slag zijn in bovenstaand filmpje te zien vanaf minuut 0:30. De man wil een spandoek van de hooligans wegduwen, en wil hen verhinderen om de herdenking op het plein te verstoren.

Een andere cameraploeg filmde het incident vanuit nog een ander standpunt. Zo lijkt de klap nog harder aan te komen. Deze cameraploeg filmde ook hoe een zwarte man een klap tegen het achterhoofd krijgt.

450 hooligans doken zondagnamiddag rond 14.45 uur op aan het Noordstation in Brussel. Ze hadden verzamelen geblazen in Vilvoorde en zijn dan naar Brussel gekomen. De hooligans van verschillende voetbalclubs hadden afgesproken om naar het Beursplein in Brussel te trekken om te protesteren tegen terrorisme.

'Het was snel duidelijk dat ze de confrontatie zochten met bepaalde bevolkingsgroepen die de slachtoffers kwamen herdenken. Ze brachten ook fascistische groeten', zegt politiewoordvoerder Christian De Coninck. Ze scandeerden ook racistische leuzen en vielen voorbijgangers lastig.