WK-leider Romain Febvre wint MXGP van Europa in Valkenswaard
Foto: BELGA

De Franse wereldkampioen en WK-leider Romain Febvre (Yamaha) heeft maandag in het Nederlandse Valkenswaard de Grote Prijs motorcross van Europa in de MXGP-klasse gewonnen. In de derde WK-manche eindigde hij voor de Duitser Max Nagl (Husqvarna) en de Sloveen Tim Gajser (Honda).

Febvre, derde in de eerste reeks, was de beste in de tweede reeks, voor de Italiaan Antonio Cairoli (4e in GP). De Fransman verstevigt zijn koppositie in de WK-stand. Hij telt 137 punten. De Sloveen Gajser, winnaar van de eerste reeks en achtste in de tweede manche, heeft 124 punten. Jeremy Van Horebeek (Yamaha) is vierde met 104 punten, Kevin Strijbos (Suzuki) achtste met 79 punten.

In de eindstand van de Grote Prijs was Van Horebeek de beste Belg op de vijfde plaats. Strijbos volgde op de zevende plaats. Clément Desalle (Kawasaki) moest tevreden zijn met de 14e plaats. Jeffrey Dewulf (KTM) werd 20e.

De Nederlandse WK-leider Jeffrey Herlings (KTM) won voor eigen publiek de GP in de MX2. Zowel in de eerste als in de tweede reeks domineerde hij. De Let Pauls Jonass (KTM) werd tweede, de Zwitser Jeremy Seewer (Suzuki) derde. Brent Van Doninck (Yamaha) viel net naast het podium. Jens Getteman (KTM) moest tevreden zijn met de 18e plaats.