Wannes Van Laer en Evi Van Acker na eerste dag in top vijf Trofeo Princesa Sofia
Foto: Belga

Wannes Van Laer (Laser) staat maandag op de vierde plaats na de eerste dag van de Trofeo Princesa Sofia zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca. In de Laser Radial-categorie is Evi Van Acker vijfde. Het duo Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers staat op de 10e plaats in de 49er. België is op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus) zeker van één deelnemende boot in deze drie klassen.

Van Laer, die in de blauwe groep aantreedt, werd telkens derde in de twee regatta’s van maandag. Met 6 punten moet hij enkel de Argentijn Julio Alsogaray (3), de Nieuw-Zeelander Andrew Maloney (4) en de Noor Kristian Ruth (4) laten voorgaan. Sam Van Dormael is 30e (20), William De Smet 118e (78).

Van Acker eindigde in de eerste regatta van de gele groep op de zesde plaats, waarna ze de beste was in de tweede race. De Gentse telt 7 punten. De Deense Anne-Marie Rindom (2), winnaar van de twee regatta’s in de blauwe groep, staat aan de leiding, voor de Française Pernelle Michon (5), de Britse Alison Young (6) en de Nederlandse Daphne Van Der Vaart (6). Maïté Carlier is 31e (32) in de Laser Radial.

Lefebvre en Pelsmaekers staan in de 49er-categorie na drie regatta’s in de blauwe groep met 8 punten achter hun naam. De Ieren Ryan Seaton en Matt Mcgovern zijn de koplopers met 3 punten. Levi en Max Slap zijn terug te vinden op de 23e plaats (20).

Morgan Good en Dominique Ampe staan op de 25e stek in de Nacra 17. Corentin Demanet en Quinten Lauwers moeten tevreden zijn met de 43e plaats in de 470.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in