Abdoulay Diaby verschijnt dinsdag voor Geschillencommissie
Foto: Photo News

Club Brugge verschijnt dinsdag (29 maart) met Abdoulay Diaby voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Het Bondsparket had één speeldag schorsing en 400 euro boete gevorderd voor de Malinese spits van blauw-zwart na diens rode kaart in de finale van de Beker van België.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In de met 1-2 verloren bekerfinale tegen Standard Luik toonde scheidsrechter Johan Verbist in de 51e minuut de rode kaart aan Diaby. De 25-jarige Malinees kreeg aanvankelijk de overtreding mee, maar trapte na op Standard-verdediger Kosanovic. Het Bondsparket vroeg maandag 21 maart één speeldag schorsing, waardoor Club Brugge zijn POI-campagne tegen KV Oostende mogelijk zonder Diaby zou moeten aanvangen. De verliezende bekerfinalist verzette zich echter tegen het strafvoorstel en hoopt op vrijspraak via de Geschillencommissie.

Omwille van de aanslagen in Brussel werd de zitting van de commissie op 22 maart uitgesteld. Diaby verschijnt daardoor een week later voor de Geschillencommissie, die in eerste aanleg de strafmaat bepaalt. Ook tweedeklassers Heist (Roel Tambeur) en Cercle Brugge (Miguel Van Damme) zakken dinsdag af naar het bondsgebouw in Brussel om de strafvoorstellen voor hun spelers aan te vechten.