Yvan Mayeur, burgemeester van Brussel (PS), heeft geen vertrouwen meer in minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). Dat heeft hij maandag aan 'Le Soir' gezegd.

De burgemeester is woedend over het feit dat het Beursplein zondag werd bezet door 450 hooligans. 'Het is niet het imago van Brussel dat werd besmeurd. Het is Vlaanderen dat Brussel is komen bevuilen met zijn extremisten, het publiek van N-VA en Bart De Wever.'

Mayeur wil uitleg vragen in het parlement. 'Dit verandert de situatie. Ik behoud het vertrouwen in de diensten die de dreiging analyseren, maar ik heb geen vertrouwen meer in de minister van Binnenlandse Zaken', zegt de burgemeester van Brussel.

Jambon wil niet reageren

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wil maandag niet reageren op de uitlatingen van de Brusselse burgemeester Yvan Mayeur (PS). Minister Jambon laat via zijn woordvoerder herhalen dat de gebeurtenissen op het Beursplein onder de bevoegdheid vallen van de burgemeester. 'En we gaan niet reageren op het feit dat Yvan Mayeur geen vertrouwen meer heeft in Jan Jambon', zegt zijn woordvoerder aan Belga.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in