Wanty-Groupe Gobert start niet in Driedaagse De Panne-Koksijde
Foto: PN
Wanty-Groupe Gobert zal morgen/dinsdag niet aan de start verschijnen van de Driedaagse De Panne-Koksijde. Niemand van de ploegleiding daagde maandag immers op tijdens de inschrijving, die plaatsvond van 15u tot 16u45 in het gemeentehuis van De Panne. De wielerformatie verloor zondagnacht zijn 25-jarige renner Antoine Demoitié. Hij overleed nadat hij tijdens Gent-Wevelgem ten val was gekomen en vervolgens werd aangereden door een motard.

Wielrennen op Sportwereld.be

Eerder op de dag meldde woordvoerster José Been dat de beslissing om de Driedaagse te rijden, overgelaten zou worden aan de familie. "Als we zullen koersen, doen we dat voor Antoine, met hem in onze gedachten", aldus Been. "Dit hakt er diep in bij de ploeg. Een wielerploeg is als een familie, je bent zo vaak samen op pad, je deelt heel veel samen."

"Wij hebben er natuurlijk alle begrip voor dat de ploeg niet start", stelde UCI-commissaris Guy Dobbelaere. "Met de UCI leven wij ook mee met het team. Het reglement zegt dat de deelnemende renners moeten ingeschreven zijn voor 16u45 en dat was bij Wanty-Groupe Gobert niet het geval. We gaan er dus van uit dat zij verzaken aan hun deelname."

Demoitié was bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van Wanty-Groupe Gobert. Daarvoor droeg de Luikenaar drie seizoenen het shirt van Wallonie-Bruxelles. Hij won enkele kleinere wedstrijden zoals de Ronde van Finistère, Wanzele Koerse en een rit in het Circuit des Ardennes.