Demoitié overleden. Organisatie Gent-Wevelgem: “Mokerslag in het gezicht van hele wielerfamilie”
Foto: credit

De organisatie van Gent-Wevelgem is “geschokt” door het dodelijk ongeval van Antoine Demoitié zondag tijdens de Belgische wielerklassieker.

In een tweet en een verklaring op de website van de wedstrijd drukken de organisatoren maandag hun medeleven uit met de naasten van de verongelukte renner.

“De stevige plensbui vlak na de aankomst van de renners in Wevelgem was veelzeggend. Wat een prachtige dag had moeten worden, werd gisteren overschaduwd door het overlijden van renner Antoine Demoitié. Het peloton en de hele wielerfamilie zijn in diepe rouw”, klinkt het. “Tot hun grote droefenis hebben de organisatie van Gent-Wevelgem en Flanders Classics deze ochtend het nieuws vernomen dat Antoine Demoitié overleden is in het Universitair Ziekenhuis van Rijsel.”

“Gent-Wevelgem en Flanders Classics willen graag hun medeleven betuigen aan familie, vrienden en ploegmaats van de renner van Wanty-Groupe Gobert. Wat een feest had moeten worden voor renners en fans is uitgedraaid in een dag met een gitzwart randje”, gaat het verder. “Ouders verliezen een kind, ploegmaats verliezen een vriend, het Belgische wielrennen verliest een aanstormend talent. Het overlijden van Antoine Demoitié is een mokerslag in het gezicht van de hele wielerfamilie. Rust in vrede Antoine.”