Na de aanslagen in Brussel is de politie nog steeds op zoek naar de derde man van het moordcommando dat in de luchthaven van Zaventem twee bommen liet ontploffen.

Na enkele opsporingsfoto’s verspreidt de federale politie nu ook videobeelden waarop te zien is hoe de derde verdachte, die in een witte jas en een vissershoed gehuld is, in Brussels Airport een kar duwt waar hoogstwaarschijnlijk de derde bom, die niet ontplofte, op ligt.

‘De politie en het gerecht willen deze persoon identificeren die te zien is op de foto. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aanslagen op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem op 22 maart 2016’, klinkt het in een mededeling.

Vrijdag nog hadden gerechtelijke bronnen aan De Standaard verteld dat de 'man met het hoedje' mogelijk Fayçal Cheffou (30) is, de man die voor de kantoren van het federaal parket werd ingerekend en die gearresteerd is op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terreurbende, terroristische moorden en terroristische moordpogingen. Maar vandaag heeft het federaal parket gemeld dat 'de aanwijzingen die geleid hebben tot de aanhouding niet konden worden bevestigd door het onderzoek'. De onderzoeksrechter heeft dan ook beslist om Cheffou vrij te laten.

Wie informatie heeft over de verdachte of over de aanslagen in Brussel, kan terecht op het gratis nummer 0800 30 300.