Vier Belgen zijn door de politie in Nederland aangehouden omdat ze ervan verdacht worden in de nacht van zondag op maandag meerdere mensen te hebben mishandeld. Het lijkt te gaan om willekeurige slachtoffers die zich toevallig op de route van het viertal bevonden.

De vier verdachten zijn een 21-jarige man uit Brasschaat, een 22-jarige man uit Merksem, een 18-jarige man uit Loenhout en een 16-jarige jongen uit Wuustwezel.

Eerst sloegen de Belgen toe in Zundert, in Nederlands-Brabant. Ze vroegen rond 2.15 uur een 23-jarige man uit die plaats om een vuurtje. Op het moment dat hij zijn aansteker pakte, werd hij hard in zijn gezicht gestompt. De daders liepen daarna weg. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Om 3.30 uur was een 21-jarige man uit Rijsbergen (een dorp in de gemeente Zundert) het volgende slachtoffer. Toen hij in de richting van Breda fietste, stopte een auto met Belgisch kenteken voor hem. Twee mannen stapten uit en sloegen hem met een boksbeugel op zijn hoofd. Ze eisten geld. Het slachtoffer rende weg en wist aan de Belgen te ontkomen. De man uit Rijsbergen moest ook naar het ziekenhuis.

Het lijkt erop dat het viertal daarna nog twee keer toesloeg. In Zundert zijn twee fietsers mishandeld door inzittenden van een auto met Belgisch kenteken. En in Sprundel werd de voorruit van een rijdende auto met vermoedelijk een steen vernield.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in