Alderweireld haakt af voor Portugal
Foto: belga
De lijst met forfaits voor de oefeninterland van België morgen/dinsdag in en tegen Portugal wordt steeds langer. Nu haakt ook Toby Alderweireld af, zo bevestigt bondscoach Marc Wilmots via Twitter.

De verdediger van Tottenham sukkelt met buikklachten en was zondag niet mee afgereisd met de rest van de selectie richting Portugal. Mogelijk zou hij maandag op het vliegtuig stappen, maar dat gebeurt dus niet.

"Geen verbetering bij gezondheidstoestand Toby Alderweireld. Hij reist dus niet af naar Portugal. Veel beterschap Toby!", tweet de bondscoach.

Alderweireld was zeker van een basisplaats tegen Portugal en zou dinsdag op zijn bij de Duivels vertrouwde rechtsachterpositie gestaan hebben, had Wilmots al eerder laten optekenen. Waarschijnlijk wordt hij daar nu vervangen door Guillaume Gillet, het is niet duidelijk of Wilmots in extremis nog een extra speler oproept.

Pak blessures

De Rode Duivels missen dinsdagavond in Leiria een rist spelers. Door blessures ontbreken, naast Alderweireld, onder meer Vincent Kompany, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Yannick Carrasco, Divock Origi en Christian Benteke.

Maandagnamiddag traint de intussen fel uitgedunde selectie van Wilmots in het Estadio Municipal Dr Magalhaes Pessoa van Leiria. Voor dat duel heeft de Portugese voetbalbond maandagmorgen overigens laten weten nog 1.000 tickets beschikbaar te hebben. Oorspronkelijk was er omwille van de beperkte voorbereidingstijd geen ticketverkoop voor de interland en mochten de supporters die Portugal-Bulgarije van vrijdag bijwoonden ook naar de match van de Rode Duivels. Nu hoopt de FPF toch nog enkele extra tickets aan de man te brengen.