Woordvoerder ‘Belgian Supporters’ neemt ontslag
Foto: AP

Dirk Vos heeft na de actie van voetbalhooligans op het Beursplein zijn ontslag aangeboden als woordvoerder van de koepelorganisatie van Belgische supportersverenigingen.

Honderden extreemrechtse hooligans van verschillende Belgische eersteklasseclubs zakten af naar het Beursplein om te protesteren tegen terreur. Op het plein waar de aanslagen in Brussel al de hele week worden herdacht, ontstond een grimmige sfeer.

Vos, bestuurslid van de ‘Belgian Supporters’, communiceerde dat niemand binnen de organisatie op de hoogte was van de plannen voor de betoging in Brussel. Maar dat bleek achteraf niet zo te zijn.

‘Minstens één bestuurder van de Belgian Supporters was wel op de hoogte van de feiten die zondag gebeurden in Brussel’, zo meldt Vos in een persbericht. ‘In mijn functie is het van cruciaal belang dat je de juiste info hebt om te kunnen communiceren. Wanneer dit niet zo is, verlies je alle geloofwaardigheid. Ik heb zopas aan het bestuur van Belgian Supporters mijn onvoorwaardelijke ontslag aangeboden als woordvoerder.’