'Duitse politie pakt twee mannen op in verband met aanslagen in Brussel’
Foto: AFP

In de buurt van de Duitse steden Giessen en Düsseldorf zijn twee mannen opgepakt in verband met de aanslagen in Brussel. Dat schrijft Der Spiegel op haar website. Een van de mannen zou ‘verdachte sms’en’ op zijn gsm gehad hebben.

Live

Aanslagen in Brussel

 

In de buurt van Düsseldorf zou donderdagnamiddag Samir E. opgepakt zijn, een man die volgens de Duitse autoriteiten behoort tot salafistische groeperingen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Der Spiegel vernam dat hij, net als Khalid El Bakraoui, in de zomer van 2015 door de Turkse autoriteiten in het grensgebied met Syrië opgepakt werd. De twee keerden in hetzelfde vliegtuig terug naar Amsterdam. Het Duitse gerecht gaat nu na of de twee elkaar kenden en samen onderweg waren.

Woensdagavond al werd in de buurt van Giessen een man opgepakt die twee verdachte sms’en op zijn gsm had staan vanop de dag van de aanslagen in Brussel. In de ene stond de naam van Khalid El Bakraoui, in de andere het Franse woord ‘fin’. Dat bericht zou om 9.08 uur verstuurd zijn, rond het tijdstip van de aanslag in het metrostation Maalbeek, waar Khalid El Bakraoui omkwam.